Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Hypnotic Eye


Πολλή καλημέρα σας καλά μου παιδιά.

Έχουμε κάμποσο καιρό να παίξουμε φρέσκα και σπαρταριστά νεούδια, το ξέρω. Αλλά δεν έπαιζε και τίποτις σπουδαίο, για να πούμε και του στραβού το δίκιο.
Μέχρι χθες.
Παγκόσμια ημέρα κυκλοφορίας του Hypnotic Eye της καραγαμάτης μπάντας του Tom Petty and The Heartbreakers με τ'όνομα.

Όσοι τους αγαπάμε (και είμαστε πολλοί), τους παρακολουθούσαμε να γλυστράνε χαρωπά σε μια σαχλο-pop, εδώ και κάτι χρόνια. Μετά, κάποια στιγμή, το γύρισαν στα λίγο πιο γρήγορα, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα ήταν ψαρόσουπες.
Μετά το Mojo (2010), τον τελευταίο δίσκο τους, είχαν αφήσει να εννοηθεί πως επιστρέφουν στις ρίζες τους. Κι'όταν λέμε ρίζες, εννοούμε, κυριολεκτικά, στα πρωτα τους albums, που μας είχαν κάνει φανατικούς θαυμαστές.
Ε, το 'παν και το 'καναν οι μούργοι.
Με το 13ο studio album της καριέρας τους, επιστρέφουν δημήτριοι εκεί που τους αγαπήσαμε. 11 διαμάντια, το ένα καλύτερο απ'το άλλο, καθαρής rock, όπως δεν την ξέχασαν μετά από τόσα χρόνια.
Να πω, ότι είναι εφάμιλλο του You're Gonna Get It! (1978), θα ήταν ψεματάκι. Και δεν θα το πω.
Θα πω όμως, πως μέσα στην λειψυδρία (πχια) της γνήσιας rock, τούτος δω ο δίσκος πρέπει να είναι ο καλύτερος για το 2014 (so far).

Η ηχογράφησή του ξεκίνησε στα 2011, στα ιδιόκτητα studios της μπάντας στο Los Angeles και ολοκληρώθηκε τον Μάρτη φέτος. Κυκλοφόρησε, όπως σας το 'πα, χθες, 29 Ιουλίου 2014.
Άλλο τι δεν έχω να προσθέσω.

Κατεβάστε τον εδώ

American Dream Plan B
Fault Lines
Red River
Full Grown Boy
All You Can Carry
Power Drunk
Forgotten Man
Sins Of My Youth
U Get Me High
Burnt Out Town
Shadow People