Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Above The Rim


Καλημερούδια σας αγάπες.

Έπειτα από κάμποσο καιρό, το soundtrack επιστρέφει στο νταλικόφωνο.
Σήμερις θέλω να σας μιλήσω για μια ταινιούλα απ'αυτές που βλέπονται άκοπα και χαλαρά. Μ'ένα σενάριο ψυχοπονιάρικο, χιλιοειπωμένο και εύπεπτο. Αλλά μια καλή ταινιούλα. Πτωχή πλην τιμία (που λένε).
Το Above The Rim (επί λέξη "πάνω από το χείλος") είναι μια κλασσική νεγρο-αμερικανιά, που σκηνοθετήθηκε από τον Jeff Pollack, πάνω σ'ένα script του ίδιου (μαζί με τον Barry Michael Cooper). Το δε script είναι μια παραλλαγή μιας ιστορίας, που έγραψε ο σκηνοθέτης μαζί με τον Benny Medina.
Πρόκειται για την ιστορία ενός πιτσιρικά, αστέρι του μπάσκετ, ο οποίος τελειώνει το γυμνάσιο και περιμένει μια υποτροφία από το γιουνιβέρσιτι. Στο μεταξύ, έχει ν'αντιμετωπίσει ένα δίλημμα : στο playground της γειτονιάς του, πρέπει ν'αποφασίσει αν θ'ακολουθήσει τον coach του ή αν θα πάει μ'έναν drug dealer της περιοχής. Επιπλέον (έτσι, για να μην βαριόμαστε), μπλέκει και με τον έτσι της μαμάς του, ο οποίος, εκτός από παλιός μεγάλος παίχτης του μπάσκετ, θ'αποκαλυφτεί πως είναι και ο μεγάλος αδελφός του ντιλερά. Τη συνέχεια θα την μάθετε άμα δείτε την ταινιούλα.

Γυρισμένη κυρίως στο Harlem, η ταινιούλα αποκτά μια κάποια αίγλη, ένεκα του ότι ο ντιλεράς δεν είναι άλλος από τον μεγιστο-τεράστιο (και αδικοχαμένο) Tupac Shakur. Δίπλα του πρωταγωνιστούν οι Duane Martin, Leon Robinson και Marlon Wayans.
Βγήκε στις αίθουσες στις 23 Μάρτη του 1994.

Στα της μουσικής τώρα, αν εξαιρέσουμε ένα τραγούδι του τιτάνα 2pac, το soundtrack είναι γεμάτο από καλό rap και RnB. Καλό αλλά σχετικά άγνωστο, πράγμα που το κάνει ιδιαιτέρως γοητευτικό.
Νταξ, δεν διεκδικεί δάφνες τεφαρικίου, αλλά είναι ένα καλό soundtrack.
Πρέπει όμως να σας πω, ότι, παρόλο το σχετικά άγνωστο των κομματιών, το soundtrack πήγε πάρα πολύ καλά, αφού όχι μόνο πούλησε πάνω από 2 μύρια, αλλά κέρδισε και το βραβείο Source για το καλύτερο soundtrack της χρονιάς 1995. Not bad...

Εδώ το κατεβάζει όποιος γουστάρει.

SWV - Anything
Sweet Sable - Old Time's Sake
H-Town - Part Time Lover
Tha Dogg Pound feat. Snoop Dogg - Big Pinpin
2nd II None - Didn't Mean To Turn You On
D.J. Rogers - Doggie Style
Warren G feat. Nate Dogg - Regulate
2pac feat. Thug Life - Pour Out A Little Liquor
Lil' Nation - Jus So Ya No
Paradise - Hoochies Need Love Too