Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

The Sound Of MusicΚαλημεροβδομάδα αγιοπνευματάκια μου.

Όχι, μην τρομάξετε με την σημερινή ανάρτηση. Δεν μετακυλίσαμε στον σαχλο-ρομαντισμό, ούτε οπορτουνίζουμε μουσικά.
Απλά, τυχαίνει να δίνουμε (που και που) το δικό μας ρισπέκτ στα μεγάλα κλασσικά.
Και τούτη δω η ταινία είναι ένα μεγάλο κλασικό. Το θέμε ή όχι. Απ'όλες τις μπάντες.
Θα σας έγραφα κι'άλλα, αλλά, αφενός βαργιέμαι και αφετέρου η ταινία αρέσει στη μαμά μου, οπότε...οπότε συζήτηση κομμένη.

Βλακωδώς (σάμπως είναι η πρώτη φορά, ή η τελευταία;) μεταφρασμένη σαν "Η Μελωδία της Ευτυχίας", το The Sound Of Music είναι μια ταινία του 1965. Σκηνοθετήθηκε από τον Robert Wise και πρωταγωνιστούν η Julie Andrews και ο Christopher Plummer
Πρόκειται για την μεταφορά στην οθόνη του ομώνυμου musical (1959), το οποίο, με την σειρά του, βασίστηκε στο βιβλίο της Maria Augusta von Trapp "The Story of the Trapp Family Singers" (1949), και περιγράφει την ιστορία ιας νέας αυστριακής γυναίκας, που γίνεται γκουβερνάντα των 7 παιδιών ενός χήρου αξιωματικού του ναυτικού.
Βγήκε στις οθόνες στις 2 Μάρτη 1965 και αποτελεί ένα από τα γκραν σουξέ στην ιστορία του κινηματογράφου.

Το μουσικό score της ταινίας είναι συλλογική δουλειά. Η μουσική γράφτηκε από τον Richard Rogers, έναν αμερικανό συνθέτη με πάνω από 900 τραγούδια και 43 musicals του Broadway στο ενεργητικό του. Οι στίχοι, πάλι, είναι του Oscar Hammerstein II, ενός σπουδαίου θεατράνθρωπου, βραβευμένου με δύο Oscars και μπόλικα Grammys. Η διεύθυνση ορχήστρας έγινε από άλλον έναν πολύ μεγάλο, τον Irwin Kostal, από τους πιο ξακουστούς διευθυντές ορχήστρας των musicals του Broadway.
Oscar πήρε και τούτη δω η ταινία, και μάλιστα 5.
Στα αξιοσημείωτα είναι, πως εκθρόνισε το Gone with the wind από την πρώτη θέση της λίστας των μεγαλύτερων εμπορικών επιτυχιών όλων τν εποχών (Highest-Grossing Film Of All Time). Εκείνη την εποχή έτσι; Γιατί από τότες είχαμε άλλα, πολύ-πολύ μεγαλύτερα γκραν σουξέ.
Αυτά τα ολίγα.

Εδώ το κατεβάζει όποιος θέλει.

Prelude And The Sound Of Music
Overture And Preludium
Morning Hymn And Alleluia
Nuns Chorus
I Have Confidence
Sixteen Going On Seventeen
My Favorite Things
Do-Re-Mi
The Sound Of Music
The Lonely Goatherd
So Long, Farewell
Climb Ev'ry Mountain
Something Good
Processional And Maria
Edelweiss
Climb Ev'ry Mountain (reprise)