Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

The New Jump Blues


Καλημερούδια καραμελίτσες μου.
Για τα jump blues, αν θυμάμαι καλά, σας έχω ξαναμιλήσει παλαιότερα.
Για όσους δεν θυμούνται, μιλάμε για ένα είδους up tempo blues, που συνήθως συνοδεύοταν από κορνετοειδή νευστά και, ακόμα πιο συνήθως, ήταν ένα είδος μουσικού θεάματος.
Διάσημο στα 1940s, το jump blues προήλθε από τις μεγάλες μπάντες (big bands), με μπροστάρηδες τους Lionel Hampton και Lucky Millinder.
Στην ουσία, πρόκειται για μία μίξη urban-jazz και blues, με έντονα χορευτικό στοιχείο.

Το jump blues παρήκμασε γύρω στα μέσα των '50s, για να ξαναγεννηθεί στα τέλη των '80s, όταν ο μέγιστος Joe Jackson αποφάσισε ν'ασχοληθεί μαζί τους. Έπεσε όμως πάλι στην αφάνεια, για να επανέλθει στο προσκήνιο μαζί με την αναγέννηση του swing (για την ακρίβεια του electro swing), οπότε κι'άρχισε πάλι να παίζεται από αξιολογότατες μπάντες.

Μια απ'αυτές είναι κι'αυτή του Antonio - Huggy Bear - Fargas (aka Daddy), από την Καλιφόρνια. Που, στην ουσία, είναι περισσότερο μουσικό δρώμενο παρά κανονική μπάντα. Ψάχτε να δείτε βιντεάκια τους και θα με καταλάβετε.
Μαζί του είναι μια καταπληκτική πιτσιρίκα τραγουδιάρα, η Airreal Watkins, ένας σπουδαίος street μουσικός, ο Adrian Battle και διάφοροι άλλοι, οι οποίοι αλλάζουν ανάλογα με τις παραστάσεις.
Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησαν το πρώτο δείγμα δουλειάς τους, το The New Jump Blues, παρά το γεγονός πως συνυπάρχουν πάνω από 6 χρονάκια.
Το ανακάλυψα, μου άρεσε πολύ και σας το χαρίζω για να πάρετε μια μυρουδιά του τι παίζετε στην ανατολική ακτή.

Εδώ το κατεβάζετε.

Don't Roll Those Blood Shot Eyes On Me
Tell Me How Long This Train's Been Gone
Wastin' My Time
Mama's Got To Have Two
Keep On Churnin' Til The Butter Comes
Good Rockin' Daddy
You Showed Me
Mama He Treats Your Daughter Mean
All She Wants To Do Is Mambo
Train Kept A-Rollin'
Cow Cow Boogie