Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

How i miss you baby... (R.I.P. Bobby)


Παρότι η νταλίκα έχει πέσει σε ετοιμασίες Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, δεν θα μπορούσε να παραβλέψει τον θάνατο ενός ακόμα από τους μεγάλους.
Για την ακρίβεια, τους πολύ μεγάλους της soul, τον Bobby Womack

Που πέθανε προχθές στα 70 του, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια μουσική κληρονομιά.

Γεννήθηκε στα 1944 στο Cleeveland, τρίτος από 5 αδελφούς. Ο πατέρας του ήταν ιερέας-μουσικός (βαπτιστής) και η μάνα του έπαιζε το όργανο στην εκκλησία. Δεν ήταν τυχαίο, λοιπόν, που ακολούθησε, όπως και τ'αδέλφια του, τον ίδιο δρόμο.
Από τα 9 του, μόλις πήρε την πρώτη του κιθάρα, τ'αδέλφια φκιάσανε την πρώτη τους μπάντα, τους Womack Brothers. Στα 10 του, ηχογράφησαν και το πρώτο τους single, σαν Curtis Womack and The Womack Brothers όμως.
Στα 23 του ξεκινάει την σόλο καριέρα, στην αρχή σαν κιθαρίστας και μάλιστα συνεργαζόμενος με πολύ μεγάλους της εποχής. Σκεφτείτε πως ήταν ο main κιθαρίστας σε πολλές ηχογραφήσεις της Aretha Franklin. Δεν είναι και λίγο πράμα.
Στην δισκογραφία πρωτομπήκε στα 1967, με το πρώτο studio album του, το Fly Me To The Moon, όπου και θα σημειώσει και την πρώτη μεγάλη του επιτυχία, διασκευάζοντας το θεϊκό California Dreamin' των Mamas & The Papas.
Το pic της καριέρας του τοποθετείται ανάμεσα στα 1970 και 1985. Μετά, εξαιτίας της ντρόγκας, η καριέρα του πήρε τον κατήφορο. Επανεμφανίζεται στα μέσα των '90s, αλλά τίποτα δεν είναι πια το ίδιο. Παρόλα αυτά, μερικά σουξεδάκια τα κάνει ακόμα. Άμα είσαι genius...
Είναι από τους αρτίστες με την μεγαλύτερη δισκογραφία. Πράγματι, ηχογράφησε 28 studio albums, 2 live, ενώ υπάρχουν αναρίθμητες compilations.
Παρότι δεν ανακοινώθηκε επίσημα από τι ακριβώς πέθανε (στις 27 Ιούνη 2014), εντούτοις ο δύσμοιρος έπασχε απ'ότι μπορείτε να φανταστείτε.
R.I.P. λοιπόν σ'έναν τεράστιο.

Εδώ κατεβάζετε αυτό το μικρό αφιέρωμα.


Lookin' For A Love
You Are Welcome Stop On By
I Wish He Didn't Trust Me So Much
Woman's Gotta Have It
Save The Children
Daylight
Check It Out
Sweet Caroline
I'm Through Trying To Prove My Love To You
Home Is Where The Heart Is
If You Don't Want My Love (Give It Back)
Harry Hippie