Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Under The Skin


Καλημεροβδομάδα ψηφοφοράκια μου.
Άντε να τελειώσει κι'αυτή η βδομάδα, να γίνουν οι (πρώτες) εκλογές και να επιστρέψουν οι ορδές των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στα μαντρ...εεεε...στα σπίτια τους.

Κι'επειδής μιας κακίας μύριες έπονται, σήμερα θα σας μιλήσω για μια ταινία που διεκδικεί την πρωτιά για τα φετινά "βραβεία σάχλας".
Το Under The Skin ντε! Περί αυτού ο λόγος.
Μια ταινία κάτι λιγότερο απ'το μισό του τίποτα, ταινία που ξεχνάς λίγο πιο γρήγορα από ταλίγα δευτερόλεπτα γυμνού της πανέμορφης Scarlett Johansson, πρωταγωνίστριας (για όσους δεν βλέπετε τα πρωϊνο-μεσημεριανάδικα του Star).
Το plot; Μια εξωγήινη που, παρέα μ'έναν άλλο εξωγήινο ψαρεύει άντρες στην Σκωτία (τάζοντάς τους σεξ) και τους τρώει χαρωπά. Όπου, που λέτε, κάτι αλλάζει μέσα της, όταν γνωρίζει έναν παραμορφωμένο νεαρό, τον οποίο δεν τρώει τελικά, αλλά τον αφήνει ελεύθερο. Τον πιάνει βέβαια ο άλλος εξωγήινος και τον σκοτώνει, αλλά αυτό αποτελεί την αφορμή για ν'αρχίσει να την κυνηγάει. Η δικιά μας καταφεύγει στο σπίτι ενός, την βλέπει γυναίκα γήινη, αλλά δεν...
Στο τέλος, καταφεύγει σ'ένα δάσος, την βρίσκει ένας τύπος, πάει να την βιάσει, δεν την βιάζει και, ω την δύστυχια, την καίει ζωντανή, αφού ανακαλύπτει την εξωγήινη ιδιότητά της under her skin.
Κοπήκατε;
Πάτε να το δείτε, για να μην είμαι ο μόνος που κλαίει τα λεφτά του.

Πρόκειται για ένα σενάριο που βασίζεται πάνω στην ομώνυμη νουβέλα του Michel Faber (2000), σκηνοθέτης είναι ο Jonathan Glazer, ένας εγγλέζος εξαιρετικός σκηνοθέτης μουσικών video clips (Radiohead, Massive Attack, Jamiroquai κ.α.) αλλά αισχρός σκηνοθέτης ταινιών μεγάλου μήκους.
Βγήκε στις αίθουσες στις 14 Μάρτη του 2014.

Κι'αν κάτι σώζει αυτή την σούπα, είναι η μουσική της. Πράγματι, μιλάμε για ένα καραγαμάουα soundtrack, που υπογράφει η Mica Levi, μια σπουδαιοτάτη νέα εγγλέζα τραγουδίστρια-συνθέτης και παραγωγός. Κάποιοι ίσως να την ξέρετε με το ψευδώνυμο σκηνής Micachu και κάποιοι (λιγότεροι σίγουρα) από τη μπάντα Micachu and The Shapes.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια μουσική ιδιοφυία, η οποία ασχολείται, κυρίως, με την experimental electronica.
Κλασσικό παράδειγμα, η μουσική που έγραψε γι'αυτή την ταινία.
Α-νε-πα-νά-λη-πτη !
Σίγουρα ένα από τα 5 καλύτερα φετινά soundtracks που έχω ακούσει. Κι'έχω ακούσει μπόλικα.

Εδώ μπορείτε να το κατεβάσετε.

Creation
Lipstick To Void
Andrew Void
Meat To Maths
Drift
Lonely Void
Mirror To Vortex
Bedroom
Love
Bothy
Death
Alien Loop