Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Purple Rain


Καλημεροβδομάδα κουραμπιεδάκια μου

Προτελευταία ανάρτηση στη σαγκά μας "λαλαλα στο σινεμά" σήμερις και η νταλίκα σας έχει άλλον έναν μπουναμά.
Μια ταινία σαν μερικές άλλες που βάλαμε τελευταία, απ'αυτές που φκιάχτηκαν γύρω από τον πρωταγωνιστή τους. Αλλά μια ταινία με σπουδαία μουσική.

Το Purple Rain δεν φτιάχτηκε απλά και μόνο για τον Prince. Φτιάχτηκε, κυριολεκτικά, για να προμοτάρει τον ομώνυμο δίσκο του. Τόσο απλά.
Πρόκειται για μια κακή ταινία, κάκιστη αν θέτε τη γνώμη μου, την οποία σκηνοθέτησε ο Albert Magnoli, ο οποίος ήταν και manager του Prince (το πιάσατε το υπονοούμενο).
Έκανε πρεμιέρα στις 27 Ιούλη του 1984 και πρωταγωνιστούν (εκτός φυσικά του δικού μας) οι Apollonia Kotero, Morris Day, Clarence Willimas III και η δικιά μας Olga Karlatos.
Για το plot, τι να πούμε;
ο Kid και η μπάντα του (The Revolution, στην τύχη!) συναγωνίζεται μ'έναν άλλο αρχηγό μπάντας που θέλει να τους διώξει από ένα night club, και μετά μπλέκουν έρωτες, βυζαρούδες, μπούτια νέγρικα, σεξ και όλα όσα έκαναν τον Μέγα Prince αυτό που είναι.
Για να καταλάβετε πόσο καλή είναι η ταινία, προτάθηκε για δύο Razzie Awards (το αντίθετο των Oscar) για την Χειρότερη Νέα Ηθοποιό (Kotero) και το Χειρότερο Τραγούδι (Sex Shooter).

Σε ότι αφορά το soundtrack τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Είπα και πριν, πως η ραχοκοκκαλιά του score είναι ο δίσκος Purple Rain του Prince. Αυτός είναι και λόγος που δεν κυκλοφόρησε επίσημο soundtrack, ή μη μόνον 3-4 ανεπίσημες παραλλαγές, όπου καμία δεν μοιάζει με την άλλη.
Και για να καταλάβετε (πάλι) πόσο καταπληκτική είναι η μουσική, το Purple Rain κέρδισε το Oscar καλύτερου τραγουδιού το 1984.
Όσοι αγαπούν Prince, δεν χρειάζεται να μάθουν άλλα. Οι υπόλοιποι, ας ακούσουν.

Prince - Let's Go Crazy
Morris Day - Jungle Love
Prince/Apollonia - Take Me With U
Dez Dickerson - Modernaire
Prince - Possesed
Prince - When Doves Cry
Prince - Computer Blue
Prince - Darlin' Nikki
Apollonia/Bennet/Moonsie - SexShooter
Prince - Purple Rain
Prince - I Would Die 4 U
Prince - Baby I'm A Star