Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Bodyguard



Καλημεροβδομάδα χειμωνανθοί μου και, καθυστερημένα, καλό μας μήνα.

Εκείνη την εποχή, στις αρχές των '90s δηλαδής, ήταν και οι δύο τους στο απόγειο της δόξας τους. Εκείνη σαν η νέα πολύ μεγάλη φωνή κι'εκείνος σαν ο απόλυτος ηθοποιός του νέου ρεύματος (τατάνκα κι'έτσι, ξέρετε εσείς).
Ήταν επίσης η εποχή του με κάθε είδους promotion, της αφθονίας του εύπεπτου, της εύκολης και άκοπης διαφή μισης και άλλων τέτοιων εδωδίμων.

Σκέφτηκαν λοιπόν, πως το καλύτερο που είχαν να κάνουν για την διαφήμισή τους, ήταν μια ταινία. Μια ταινία όπου θα έπαιζαν και οι δύο αυτό που πράγματι ήταν και στην πραγματικότητα : η μεν ντίβα με θεϊκή φωνή και ο δε ο μάτσο τύπος με την σιδερένια πειθαρχία και την τρυφερή (που κόβεται με την καρδιά μαρουλιού) καρδιά.
Και την έκαναν.
Και έσκισαν χασέδες, παρότι, σαν ταινία, είναι σαφώς κάτω του μηδενός. Θα μου πείτε, ποτέ δεν είπαν πως γυρίζουν το Padre Padrone (των Taviani) ή το Gone With The Wind. Νταξ, μαζί σας.

Το Bodyguard, μια σαχλοταινία με υπόθεση τον φλογερό (αδύνατο) έρωτα ενός ψυχρού επαγγελματία σωματοφύλακα με την πελάτισά του, μια ντίβα του τραγουδιού, σκηνοθετήθηκε από τον Mick Jackson και στηρίζεται πάνω στην ομώνυμη νουβέλα του Lawrence Kasdan (1970), ο οποίος είναι και ένας από τους παραγωγούς.
Πρωταγωνιστούν (βεβαίως βεβαίως) οι Whitney Houston, που εδώ κάνει την πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση, και ο Kevin Costner.
Βγήκε στις αίθουσες στις 25 Νοέμβρη 1992 και έκανε εισπράξεις που ξεπερνούν το εικοσαπλάσιο του αρχικού budjet. Pas mal δηλαδή.

Το soundtrack της ταινίας είναι, στην ουσία, η επιτομή του μουσικού έργου της Houston. Έτσι απλά. Και για να μην λεχετε την παραμικρή αμφιβολία, να σας πω, ότι στην original βινύλιο έκδοσή του, όλη η πρώτη μεριά ήταν δικά της τραγούδια και, η δεύτερη, άλλα τραγούδια που ακούγονται στο score, μεταξύ των οποίων και το Theme της ταινίας από τον αμερικανό συνθέτη Alan Silvestri.

Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο soundtrack, αφού η φωνή της Houston ήταν καταπληκτική. Τουλάχιστον μέχρι να πέσει στη λούμπα της ντρόγκας και να μας αφήσει χρόνους. Από την άλλη, εκτός ελαχίστων, τα ομορφότερά της είναι μέσα σ'αυτό τον δίσκο.
Χωρίς να ξεχνάμε και τους υποδέλοιποι που συμμετέχουν.
Πολλά είπα όμως πάλι, ε;

I Will Always Love You
I Have Nothing
I'm Every Woman
Run To You
Queen Of The Night
Jesus Love Me

Kenny G and Aaron Neville - Even If My Heart Would Break
Lisa Stansfield - Someday (i'm coming back)
The S.O.U.L. S.Y.S.T.E.M. - It's Gonna Be A Lovely Day
Curtis Stigers - Peace, Love and Understanding
Kenny G - Waiting For You
Joe Cocker feat. Sass Jordan - Trust In Me