Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

World War Z



Καλημεροβδομάδα παπάκια μου.
Πολύ νερό ε;

Πιστοί στις παραδόσεις της, η νταλί ασήμερις συνεχίζει με την αγαπημένης της κατηγορία, τα soundtracks και την λιγότερο αγαπημένη υποκατηγορία "ταινία μάπα, μουσική γαμάτη".

Για την ταινία, World War Z, ειλικρινά, δεν έχω να σας πω τίποτα. Δεν την είδα στις αίθουσες, οπότε την κατέβασα και την είδα (όση άντεξα) στο πισί. Αν ήμουν γυναίκα μεταξύ 18-30 μπορεί και να την έβλεπα όλη, αφού παίζει ο γνωστός που βλέπετε. Επειδής όμως δεν είμαι, βράστα : μία από τις χειρότερες science fiction του είδους της.
Να πούμε μόνο πως την σκηνοθέτησε ο Marc Forster, πως βασίζεται πάνω στο ομώνυμο βιβλίο του Max Brooks (2006), πως πρωταγωνιστεί ο Brad Pitt, η Mireille Enos και ο James Badge Dale και πως βγήκε στις αίθουσες στις 2 Ιούνη του 2013.
Όποιος γουστάρει να παρακολουθήσει τον ωραίο Pitt να κυνηγάει ζόμπι μέσα σ'ένα σκηνικό (και καλά) αποκάλυψης, ας πάει να την δει.

Οπότε, θα σας μιλήσω για τη μουσική.
Κι'εδώ επιτρέψτε μου να πλέξω το εγκώμιο ενός πάρα πολύ μεγάλου σύγχρονου συνθέτη, που υπογράφει το score της ταινίας : του Marco Beltrami ή Μάρκου Μπελτράμη, αφού αυτός εδώ ο μικρός θεούλης, μπορεί να γεννήθηκε στο αμέρικα (1966), αλλά οι γονείς του είναι μία ιταλίδα κι'ένας έλληνας.
Μερικοί μπορεί να τον ξέρουν, αφού έχει γράψει τη μουσική σε γνωστές ταινίες, όπως το Mimic (1997), το Residence Evil (2002) και το Don't Be Affraid Of The Dark (2011).
Μιλάμε για πολύ μεγάλο συνθέτη.
Σ'αυτή την ταινία, μπαίνει στο πετσί της αποκάλυψης (του αρέσουν άλλωστε αυτά) και μας χαρίζει μία σχεδόν ώρα καταπληκτικής ορχηστρικής μουσικής.
Και για να μην τα πολυλογώ, πάμε νάκούσομε.
Συνιστάται ανεπιφύλακτα (η μουσική ε; όχι η ταινία).

Philadelphia
The Lane Family
Ninja Quiet
Searching For Clues
NJ Mart
Zombies In Coach
Hand Off !
No Teeth No Bite
The Salvation Gates
Wales
Like A River Around The Clock