Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

500% more man (2)



Όπως οι περισσότεροι θα έχετε παρατηρήσει, σήμα κατατεθέν του Bo Diddley ήταν ανέκαθεν οι κιθάρες του.
Και σ'αυτόν τον τομέα ο γίγαντας καινοτόμησε.
Πράγματι, στην αρχή, όσο κι αν ακούγεται τρελό, οι περίφημες κιθάρες του με το παραλληλόγραμμο σκάφος ήταν ολόδικές του κατασκευές. Τις  έφτιαχνε από κουτιά πούρων.
Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν, αφού, με την φήμη του πλέον στα ύψη, η διάσημη φίρμα Gretsch κατασκεύασε αποκλειστικά γι'αυτόν το περίφημο μοντέλο της G5810, που έγινε παγκόσμια γνωστό σαν Bo Diddley. Συνολικά του έφτιαξε δώδεκα κομμάτια, ένα από τα οποία ο ίδιος ο Diddley χάρισε στην γνωστή τηλε-περσόνα Dick Clark, ο οποίος έφτιαξε το καλύτερο ίσως αφιέρωμα για τον Diddley.

Από τα 1971, κι'ενώ συνέχιζε η μουσική του καριέρα, μετακόμισε στο New Mexico, όπου εργάστηκε σαν Σερίφης (για 3 χρόνια).
Από τα 1978, μέχρι τον θάνατό του, μετακόμισε στη Φλόριντα.
Στα 1979 άνοιγε τις συναυλίες των Clash, στην 1979 US περιοδεία τους, ενώ, στα 1991 πήρε στις ιστορικές συναυλίες Legends Of Guitar, μαζί με τους B.B. King, Les Paul, Albert Collins και George Benson. Να θυμηθώ να σας χαρίσω αυτό το live απ'την Ισπανία, να δείτε τι εννοώ.
Στα 1994 ήταν ο επίσημος καλεσμένος των Θεών στο Voodoo Lounge Broadcast.
Κλπ κλπ...

Στα 2007, κατά την διάρκεια μιας συναυλίας του στην Iowa (12.5), παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο και εισάγεται στο νοσοκομείο. Έχοντας βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό (διαβήτη και υπέρταση), τοπ εγκεφαλικό του νεκρώνει την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου του ενώ, δύο μήνες μετά, παθαίνει και καρδιακή προσβολή.
Ενώ αναρρώνει, καλέιται από την γενέτειρά του στο Mississippi, για να τιμηθεί σαν ένας από τους ιδρυτές του rock'n'roll, με αδριάντες, πλακέτες και τέτοια. Παρότι δεν ήταν να τραγουδήσει, ο τοπικός τραγουδιστής του τείνει το μικρόφωνο. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τραγούδησε δημόσια.
Η καρδιά του θα τον προδώσει οριστικά στις 2 Ιούνη 2008.
Τελευταίες του λέξεις "πάω στον παράδεισο"
Αφού πρώτα είχε στείλει εμάς πάμπολλες φορές.

Καλημέρα μας.

500% More Man
Back Home
Bo Diddley 1969
Cadillac
I Can Tell
Look At My Baby
Ooh Baby
Ride On Josephine
Road Runner
Say Man, Back Again
She's Alright
Signifying Blues
Spend My Life With You
The Greatest Lover In The World
You Can't Judge A Book By Its Cover

Δεν υπάρχουν σχόλια: