Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Didn't It Rain (?)


Καλημέρα καλά μου παιδιά.
Στη σειρά μας "φρέσκα κουλούρια", η νταλίκα σήμερις έχει την τρελή χαρά να σας παρουσιάσει τον δεύτερο δίσκο του Hugh Laurie της καρδιάς μας.
Του Laurie που τον λατρέψαμε σαν Dr House και που, σιγά-σιγά καταξιώνεται σαν ένας πολύ μεγάλος μουσικός. Των blues.

Μετά το πρώτο του studio album (Let Them Talk - 2011), o Laurie φάνηκε πως στρέφεται (σχεδόν) αποκλειστικά στην δεύτερη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Ακολούθησαν άπειρες συναυλίες, αλλά και εξαγγελίες επόμενων δίσκων. Και πρέπει να είναι πολύ μεγάλη αγάπη η μουσική, αφού απαρνήθηκε την καριέρα του ηθοποιού και, μάλιστα, τη στιγμή που (εκτός τα ατελείωτα βραβεία) κατάφερε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός της τηλεόρασης (στην ιστορία) με σχεδόν 260.000 λίρες ανά επεισόδιο.

Το Didn't It Rain, όπως άλλωστε και το πρώτο του, είναι ένας δίσκος blues. Ατόφιου blues. Μόνο που, αυτή τη φορά, βρίσκουμε μέσα και μερικά άλλα είδη μουσικής (soul, RnB αλλά και jazz), αφού ο Laurie έχει αρχίσει να πειραματίζεται με όλη σχεδόν την south american μουσική.
Για άλλη μία φορά, ο Laurie παίζει πιάνο και κιθάρα, ενώ (για άλλη μία φορά) συνοδεύεται από την Copper Bottom Band. Τέλος, για άλλη μία φορά, έχει guest καλλιτέχνες, όπως την θεσπέσια Gaby Moreno (από την Γουατεμάλα), αλλά και τους Jean McClain και Taj Mahal.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε cd και διπλό βινύλιο στις 6 Μάη φέτος, ενώ ηχογραφήθηκε στο νέο στέκι του Laurie, στα περίφημα Ocean Way Studios του Los Angeles.
Στο βινύλιο, υπάρχουν και ορισμένα bonus tracks που δεν υπάρχουν στο cd.
Σήμερα στο νταλικόφωνο ακούμε τα πάντα όλα απ'αυτό το διαμάντι.
Σε δύο μέρη : πρώτα τα κομμάτια του δίσκου, έπειτα τα bonus.
Αυτά τα λίγα και σας αγαπώ.
ΥΓ. επί του πιεστηρίου : λόγω μικρού τεχνικού προβλήματος, δεν μπόρεσα να ενσωματώσω τα bonus tracks (5 τον αριθμό). Όποιος τα θέλει, μου στέλνει και του τα στέλνω.
Ή μπορεί να τα κατεβάσει από εδώ.

The St. Louis Blues
Junkers Blues
Kiss Of Fire
Vickshurg Blues
The Weed Smoker's Dream
Wild Honey
Send Me To The 'Lectric Chair
Evenin'
Didn't It Rain
Careless Love
One For My Baby
I Hate A Man Like You
Changes