Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Άλλη μια Νύχτα Σύγχυσης Και Γέλιου


Καλημέρα αστέρια μου.
Ανανεωμένο νταλικόφωνο από σήμερα, αφού έκρυψα χειμωνιάτικα, έπλυνα χαλιά και φλοκάτες, έβγαλα τα καυτά σορτς, έκανα και ένα σέρβις στους εκκεντροφόρους.
Ανακαινισμένη το λεπόν νταλίκα.
Και με ολόφρεσκο εξώφυλλο, από τη μόνιμη στυλίστριά μου, την αγαπημενο-λατρεμένη Ακανόνιστη.

Για πρώτο αφιέρωμα της νέας περιόδου διάλεξα κάτι πολύ (μα πολύ) αμφιλεγόμενο. Και λέω αμφιλεγόμενο, γιατί αυτό εδώ το σχήμα είναι τόσο περίεργο, που έχει ή φανατικούς θαυμαστές ή φανατικούς πολέμιους. Μέση κατάσταση δεν έχω δει. Και λέω σχήμα, χωρίς το μουσικό, γιατί, πλην της μουσικής που φκιάνουν, οι λεβέντες ασχολούνται και με διάφορα άλλα εικαστικά, μην σας πω κι'όλας πως, στην τρίτη τους περίοδο, ασχολούνται περισσότερο με τ'άλλα και λιγότερο με τη μουσική.

Οι Κόρε. Ύδρο. (Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες δηλαδής) γεννήθηκαν στην Κέρκυρα στα 1993, από δύο κολλητάρια του σχολείου, τους Παντελή Δημητριάδη και Γιώργο Αρβανιτάκη, παρέα με άλλους δύο, τους Σπύρο Καταγή και Τεο Παϊραμίδη. Γρήγορα συνέχισαν σαν τρίο (αφού ξαπόστειλαν τον Παϊραμίδη) και, σύντομα, άρχιζαν να χτίζουν τη φήμη τους, ανάμεσα στην underground νεολαία του νησιού, με τρελλά βιντεάκια, σπιτικές ηχογραφήσεις και γενικά μία trash κατάσταση, την οποίαν έβγαζαν και σε ταινιούλες μικρού μήκους. Αυτή είναι και η πρώτη τους περίοδος (1993-2003), η "χαζοχαρούμενη", που από τότε προσπαθούν να ξεχάσουν. Κακώς λέω εγώ, αλλά περί ορέξεως αστακομακαρονάδα.
Η δεύτερη περίοδός τους ξεκινά τον Μάρτη του 2003, όταν (με ανανεωμένη σύνθεση) και κυκλοφορούν το πρώτο studio album τους (Αν Όλα Τελείωναν Εδώ), σε δική τους παραγωγή και με όλα τα κομμάτια να είναι ηχογραφημένα σε σπίτια. Παρότι ο δίσκος κυκλοφόρησε σε 515 μόλις κομμάτια, έκανε τρελή αίσθηση. Εφτά μήνες μετά κυκλοφορεί (αποκλειστικά online) ένα mini album (Εφτά Μήνες Μετά), με outtakes από τον πρώτο δίσκο και με δύο νέα κομμάτια. Στα 2004, πάντα σε δική τους παραγωγή, σκάει μύτη και το πρώτο video-clip (Η Καλοσύνη Σου).
Κι'ενώ όλα δείχνουν να πηγαίνουν πρίμα, τον Αύγουστο του 2004, φτάνουν στα πρόθυρα της διάλυσης, λόγω κυρίως ενός τρελού καυγά ανάμεσα στα δύο ιδρυτικά μέλη. Ξεπεράστηκε όμως γρήγορα, φτιάχτηκε καινούργιο υλικό, ήρθε και η υπογραφή με την ΕΜΙ και, τον Φλεβάρη του 2006, κυκλοφορεί το δέυτερο studio album τους (Φτηνή Ποπ Για Την Ελίτ) που, προσωπικά, θεωρώ έναν από τους καλύτερους ελληνικούς experimental δίσκους όλων των εποχών. Σίγουρα πάντως το ομορφότερο εξώφυλλο που έχω δει σε ελληνικό ροκ δίσκο.


Και αυτός ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο σπιτικό studio της μπάντας στην Κέρκυρα.
Τον επόμενο μήνα (Μάρτης 2006) η μπάντα κάνει το πρώτο της live στην Αθήνα (Gagarin 205). Εκεί που τους είδα για πρώτη φορά κι'εγώ. Χαμός στο ίσωμα.

Στα 2008, ένας-ένας αποχωρούν από τη μπάντα τα υπόλοιπα μέλη, για ν'αρχίσει η τρίτη περίοδος, σαν ντουέτο πλέον, με τη συμμετοχή του ανήλικου ντράμμερ Φοίβου Ανθη.
Έτσι ηχογραφούν το τρίτο studio album τους (Όλη Η Αλήθεια Για Τα Παιδιά του '78), το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2009.
Οι τελευταίες (έγκυρες) πληροφορίες θέλουν τη μπάντα να ετοιμάζει νέα ολοκαίνουργια δουλειά.

Είπα παραπάνω, πως οι Κόρε.Υδρο. αρέσουν φανατικά ή δεν αρέσουν καθόλου. Εμένα προσωπικά μ'αρέσουν πολύ. Και για να σας τους γνωρίσω, διάλεξα σήμερα τα καλύτερά τους, σε χρονολογική σειρά. Όποιος δεν, καλή καρδιά.
Καλώς σας ξαναβρήκα.

Ο Θάνατος Μέσα Στα Μάτια Σου
Αγώνας Που Τελείωσε (δεν είναι αγώνας)
Σύννεφα
Εδώ Κατοικεί Η Αμαρτία
Οι Φρουροί Της Καλοσύνης Μου
Οι Εραστές Του Τίποτα
Περί Πάθους
Ξανά Με Τους Κακούς
Καμία Χριστίνα
Άλλη Μια Νύχτα Σύγχυσης Και Γέλιου
Το Μόνο Έγκλημα
Όταν Είμαι Μαζί Σου / Όταν Είσαι Μαζί Μου
Χωρίς Επίκληση
13 Μήνες Σε 13 Λεπτά