Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Rhythms Del Mundo Africa




Τελικά αυτός ο Νοέμβρης δεν σταματάει να βγάζει καλούδια.
Κι'άντε εσύ να προγραμματίσεις αναρτήσεις όπως τις έχεις φανταστεί. Δεν γίνεται.

Την σειρά Rhythms Del Mundo, όσοι παρακολουθείτε νταλικόφωνο, την ξέρετε απόξω κι'ανακατωτά, αφού την έχουμε τιμήσει δεόντως.
Χθες που λέτε, και 3 χρόνια μετά το δεύτερο cuban-latin album (Rhythms Del Mundo Classics - 2009), ήρθε η σειρά για τη μάνα Αφρική. Είχε βέβαια προηγηθεί, στα 2010 το Rhythms Del Mundo Revival, αλλά αυτό ήταν εκτός σειράς.
Να θυμίσω, πως την σειρά αυτή την χρωστάμε στο project "Artists Project Earth", το οποίο δραστηριοποιείται σε προγράμματα κλιματικής αλλαγής, λειψυδρίας και κοινωνικών ανισοτήτων. 
Να πω επίσης, πως από τις πωλήσεις των δύο πρώτων δίσκων, το project έχει φκιάσει πάνω από 300 τέτοια προγράμματα, από γεωτρήσεις πηγαδιών μέχρι κατασκευές σχολείων.
Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες για το project ας επισκεφτεί την ιστοσελίδα του εδώ.

Το ολοκαίνουργιο καλούδι, το Rhythms Del Mundo Africa, που κυκλοφόρησε χθες, είναι το πρώτο για την Αφρική. 
Βρίσκουμε μέσα, μία ακόμα φορά, πολύ μεγάλους, που δέχτηκαν την πρόσκληση του project : Coldplay, Red Hot Chili Peppers, Beyonce, REM, Eminem, αλλά και σπουδαίους αφρικανούς. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζω τον λατρεμένο Ali Farka Toure.
Θ'ακούσετε αγαπημένα τραγούδια σε καταπληκτικές διασκευές, αλλά και άγνωστα στον πολύ κόσμο, με τους αφρικανούς καλλιτέχνες να παίζουν παρέα με τους γνωστούς.
Θ'ακούσετε ωραία πράματα με άλλα λόγια.

ΥΓ. Όσοι θέτε, κατεβάστε τον δίσκο, αλλά γρήγορα γιατί θα τον κατεβάσω σύντομα. Ο λόγος είναι απλός : θέλω να πάτε να τον αγοράσετε γιατί είναι για καλό σκοπό. Η νταλίκα αυτούς τους δίσκους, αφού τους παρουσιάζει πρώτα σε αποκλειστικότητα (πριν κυκλοφορήσουν), μετά τους αγοράζει. Ήδη τον έχω παραγγείλει από το επίσημο site. Κάντε το κι'εσείς.
ΥΓ1. Καλημέρα όλη μέρα.


Coldplay - Viva La Vida
Beyonce - I Miss You
Plan B - She Said
Aloe Blacc - I Need A Dollar
Eminem feat. TS1 - Not Afraid
Mumford and Sons - Timshel
Rokia Traore - Is This Love
Red Hot Chilli Peppers - Under The Bridge
Fleet Foxes - Myconos
REM feat. Ali Farka Toure Band - Losing My Religion
Shanade - I'm Because
Bruno Mars - Grenade
Rokia Traore - John and Yoko