Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Kaas Chante Piaf

Καλημέρα καλά μου παιδιά.
Σήμερις η νταλίκα παρκάρει σ'ένα faubourg του φθινοπωρινού Παρισιού για να σας μιλήσει για έναν φοβερό και τρομερό ολοκαίνουργιο δίσκο.

Για όσους είναι φαν της chanson francaise, των λυρικών δηλαδής τραγουδιών της γαλλίας του '45-'65, θα ξέρετε πως στα 2013 κλείνουν 50 χρόνια από τον θάνατο του πιο ξακουστού "σπουργιτιού" στον κόσμο, της Edith Piaf (1915-1963).
Ανάμεσα στα πολλά που ετοιμάζουν στην από κει πλευρά των άλπεων γαλατία, η ομορφότερη φωνή τους, η Patricia Kaas, είχε μία πολύ καλή ιδέα. Ν'ασχοληθεί με τα τραγούδια της Piaf και να τα ηχογραφήσει με την δική της μοναδική ερμηνεία.

Την ιδέα την είχε ρίξει φέτος τον Γενάρη στις Κάννες, όπου είχε επιμείνει στο γεγονός ότι 'ηθελε να ηχογραφήσει, εκτός των πασίγνωστων, και μερικά άγνωστα (για τους πολλούς) τραγούδια της θρυλικής ντίβας.
Όπερ και εγένετο.

Το Kaas Chante Piaf δεν είναι μόνο ένα μαγικό tribute στην Edith Piaf. Είναι στην κυριολεξία έργο τέχνης, μία σχεδόν ώρα απόλυτης απόλαυσης. Είναι όμως και ένα ολοκληρωμένο project της Kaas, αφού, με βάση αυτό τον δίσκο, ήδη ξεκίνησε μία παγκόσμια περιοδεία σε αυστηρά επιλεγμένες θρυλικές μουσικές σάλες : Royal Albert Hall στο Λονδίνο, Olympia στο Παρίσι, Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, Θέατρο Οπερέτας στη Μόσχα, Sejong Culrural Center στην Σεούλ κλπ κλπ.
Πλην την ερμηνεύτριας, φαιά ουσία του όλου εγχειρήματος είναι το νέο παιδί-θαύμα του Hollywood, ο genius παραγωγός Abel Korzeniowski (που για όσους δεν τον ξέρετε, ακούστε το soundtrack του A Single Man και θα καταλάβετε τι εννοώ). Μάλιστα, το ορχηστρικό Song For A Little Sparrow είναι δική του σύνθεση.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 5 Νοέμβρη φέτος.

Edith Piaf σας έχω χαρίσει μπόλικια, Patricia Kaas το ίδιο. Οπόνταν, δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Πριν κλείσετε τα μάτια για να ταξιδέψετε, να σας πω μόνο πως τα instrumental ηχογραφήθηκαν τον Ιούνιο στο Λονδίνο με την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα (Royal Philarmonic Orchestra) ενώ η φωνή ηχογραφήθηκε τον Αύγουστο στο Παρίσι.


Mon Dieu
Padam. Padam
Avec Ce Soleil
Milord
La Belle Histoire d' Amour
Les Amants Merveilleux
T'es Beau Tu Sais
Hymne A l' Amour
C'est Un Gars
Song For A Little Sparrow
La Foule
Mon Manege A Moi
La Vie En Rose
Non, Je Ne Regrette Rien
Je T'Ai Dens La Peau