Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Something You Don't Know

Πολύ καλημέρα σας κυρίες, κύριοι και αγαπητά μου παιδιά.

Με τον όρο "black lab", το 90% (τσε βάλε) των ανθρώποι φέρνει στο νου την μαύρη έκδοση του ομορφότερου, εξυπνότερου και καλύτερου σκύλου στον κόσμο : του λαμπραντόρ (lab -rador), ή retriever για τους γνώστες.

Υπάρχουν όμως και οι Black Lab, που ενώ είναι μία από τις πιο όμορφες alternative μπάντες, είναι ελάχιστα γνωστοί στους πολλούς, παρά τους μπόλικους δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει. Και γι'αυτό φταίνε οι ίδιοι και το ξερό τους το κεφάλι, που όμως, όταν χλωραίνει, κάνει μαγικά πράγματα.
Φκιάχτηκαν στα 1996, όταν ο ιδρυτής τους Paul Durham, διέλυσε ένα συγκρότημα που είχε από τα πριν (τους Durham), υπέγραψε συμβόλαιο με μια δισκογραφική (Geffen Records) και μάζωξε κόσμο για να φκιάσει μπάντα και δίσκο.
Ο εν λόγω δίσκος (Your Body Above Me) κυκλοφόρησε στα 1997 και ήταν και γαμώ. Παρόλα αυτά, δύο χρόνια μετά, και χωρίς να κυκλοφορήσουν κάτι άλλο, λύνουν τη συνεργασία τους με τη δισκογραφική και υπογράφουν νέο συμβόλαιο με την Epic Records.
Κι'εκεί που λέγαμε πως θα ξαναρχίσουν να ηχογραφούν, περνάνε άλλα δύο στείρα χρόνια και, στα 2001 φεύγουν κι'από κει άπρακτοι.
Μουσική όμως, μέχρι τα 2001 και έγραφαν και έπαιζαν. Πράγματι, τραγούδια τους ακούστηκαν σε γνωστές ταινίες και σειρές στο αμέρικα (Spiderman, Transformers, Blade κλπ κλπ). 
Δίσκος όμως γιοκ.

Στα 2001 διαλύονται προσωρινά και ακολουθούν σόλο καριέρες.
Πολύ προσωρινά όμως, γιατί, στο μεταξύ, αποφάσισαν τι ήθελαν να κάνουν : δίσκους για πάρτη τους που να τους κυκλοφορούν οι ίδιοι, έξω από κάθε πίεση της όποιας δισκογραφικής εταιρείας.
Και το έκαναν αναθεματισμένα καλά.
Από τα 2003 (που ξαναμαζώχτηκαν) μέχρι σήμερα έχουν γράψει, ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει μόνοι τους 8 studio albums. Κι'όχι ότι κι'ότι. 
Καταπληκτική dark alternative με μπόλικα rock στοιχεία. Κάποιες φορές (ιδίως με τον δίσκο Technologie - 2007) πειραματίζονται με την electronica και τα remixes, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι το φόρτε τους.
Όπως και να 'ναι, οι μάγκες είναι πραγματικά καλοί. Ακούστε τους και πείτε μου.

ΥΓ. Αφορμή για την ανάρτηση των Black Lab μου έδωσε ο Χριστόφορος, που, πριν λίγα βράδυα με πήρε τηλέφωνο σαν ξαναμμένο σερνικό labrador, για να με ρωτήσει ποιά ήταν η κομματάρα που παίζει στην εισαγωγή του επεισοδίου 16 της 7ης σεζόν της μακράν καλύτερης σειράς όλων των εποχών της αμερικάνικης τιβί : του House M.D.
Το This Night Χριστοφοράκο...

Bound
Circus Lights
The Window
Time Ago
Weightless
This Night
Something You Don't Know
Love To Love You
Lonely Boy
The Pain Is Gone
Mine Again
Lifelike
Say Goodbye