Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ακολουθεί πολιτική παρέμβαση

Είχα αποφασίσει και πει πως σ'αυτές τις εκλογές δεν θ'ασχοληθώ καθόλου με πολιτικά ζητήματα. Όταν όμως η πουτάνα έχει χαρά δεν κρύβεται, κρύβεται;
Σε κάποιες συζητήσεις εδώ και καιρό, μερικοί από τους πιο ψαγμένους φίλους μου άρχισαν να μου κάνουν νερά του στυλ "ειλικρινής ο GAP", "μ'αυτόν μπορεί και να 'χουμε ανάπτυξη" και άλλα τέτοια σοσιαλιστικά. (GAP = Georgios Andrea Papandreou για τους ανυποψίαστους).
Ακούστε λοιπόν ένα παραμυθάκι, κι' όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ας το προσέξουν λίγο παραπάνω.

Ακόμα και στη χθεσινή του διακαναλική συνέντευξη, ο GAP συνέχισε να διαλαλεί πως η στελέχωση της κυβέρνησης αλλά και των κρατικών αξιωμάτων θα γίνουν αξιοκρατικά κι'από επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας.
Έναν απ'αυτούς βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία. Πρόκειται για την Elena Panaritis (μόνο έτσι την βρίσκεται στις μηχανές αναζήτησης), η οποία φιγουράρει στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και για την οποία, κατά την παρουσίασή του, ακούστηκαν διθύραμβοι.
Τι "η παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος" ακούσαμε, τι "η παίζουσα στα δάχτυλα τις παγκόσμιες οικονομικές μεταβλητές", τι "η άμεμπτη επιστήμων"...

Τι ακριβώς όμως είναι η κυρία Panaritis;
Μια ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομολόγος, με σπουδές στην Αμερική και με θέσεις στην Παγκόσμια Τράπεζα. Για όσους δεν γνωρίζουν, η ΠΤ μαζί με το ΔΝΤ αποτελούν τα βαρειά όπλα του διεθνούς καπιταλισμού ενάντια στις φτωχές χώρες. Θυμίζω απλά πως οι δύο αυτοί οργανισμοί ευθύνονται αποκλειστικά για την απόλυτη οικονομική καταστροφή της Αργεντινής αλλά και των χωρών της ΝΑ Ασίας αλλά και για την τεράστια κρίση του 1997. Θυμίζω επίσης, ότι από το 2000, οι περισσότερες χώρες έχουν απεμπλακεί από τα γρανάζια τους, με εξαίρεση την Τουρκία και το Πακιστάν, κι'αυτές επειδή έτσι τους έχουν επιβάλλει οι πατρόνες τους (ΗΠΑ).
Η κυρία Panaritis θεωρεί την ενασχόλησή της με το Περού (από τα 1991 έως το τέλος της δεκαετίας) σαν την πιο παραγωγική δουλειά της. Να σημειώσουμε εδώ, πως η ειδίκευσή της είναι τα ιδιοκτησιακά, η ιδιοκτησία κι'όλα όσα προσκολλούνται σ'αυτήν.
Στο Περού που λέτε, η κυρία Panaritis πέτυχε τη δημιουργία κτηματολογίου (έπειτα από ιδέα του Alvaro Desoto - συγκρατείστε το όνομα) επί πρωθυπουργίας του κυρίου Φουτζιμόρι.
Η ιδέα ήταν τόσο απλή όσο και "σοσιαλιστική" : με το να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας (χωράφια) οι φτωχοί ακτήμονες αποκτούν πρόσβαση στις πιστώσεις από τις τράπεζες, στα δάνεια και στα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά προιόντα. Άρα αναθερμαίνεται η οικονομία, αφού οι φτωχοί θα γλυτώσουν από τους υπέρογκους δανεισμούς των τοκογλύφων και θα συμμετέχουν στην "υγιή" οικονομία.
Έλεγε τότε η κυρία Panaritis : "Τούτο πιστεύω ειλικρινά πως θα βοηθήσει στη καταπολέμηση της φτώχειας..." Και συγκινηθήκαμε όλοι πατόκορφα.
Τι δεν είπε όμως η "σοσιαλίστρια νεο-πασόκα"; Σε πολύ απλούς όρους, ότι το κόλπο αυτό στήθηκε για να μπορέσουν οι τράπεζες να βάλουν στο χέρι μια τεράστια ακίνητη περιουσία την οποία, μέχρι τότε, δεν μπορούσαν ούτε ν'αποτιμήσουν αλλ'ούτε και να ιδιοποιηθούν.
Δείτε και τους αριθμούς : από το 1994 ως το 1997 ο δανεισμός των φτωχών του Περού αυξήθηκε από το 17% στο 37%. Το 2000 όμως έφτασε πάλι στα 18%. Όσο για το ποσοστό του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας; Από το 51% στα 1995 πήγε στο 62,4% στα 2000.
Τώρα για το πόσοι "Παναρίτικοι" τίτλοι ιδιοκτησίας πέρασαν στα χέρια των Τραπεζών (νομιμότατα), μια μελέτη κάνει λόγο για κάποια 500,000 στρέμματα.
Σοσιαλισμός κι'ευημερία...
Η κυρία Panaritis παρασημοφορήθηκε πολλάκις από τους υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον Φουτζιμόρι για το σοσιαλιστικο της "θαύμα". Τώρα ασήμαντες λεπτομέρειες όπως η απόλυτη οικονομική εξαθλίωση των περουβιανών εργαζομένων (το περίφημο Fuji Shock), ευθεία συνέπεια της πολιτικής της κυρίας, αλλά και η καταδίκη του "συνεταίρου" της Φουτζιμόρι σε 25 χρόνια κάθειρξη δεν φαίνεται να πτόησαν την κρίση και επιλογή του δικού(;) μας GAP.

Αφού λοιπόν έσωσε το Περού (σοσιαλίζοντάς το), η κυρία Panaritis αποφάσισε ν'ασχοληθεί και με την Αφρική.
Έτσι, σ'ένα βαρυσήμαντο άρθρο της (παρέα με το τζιμάνι-οικονομολόγο Alvaro Desoto) στον Economist, αποκαλύπτει πως -ούτε λίγο ούτε πολύ- αν η Αφρική παραμένει υποανάπτυκτη είναι γιατί δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε ο θεσμός της ιδιοκτησίας.
Ναι, ναι!! Καλά το διαβάσατε.
Για όσους ανόητους κι'ανιστόρητους πίστευαν μέχρι σήμερα πως η εξαθλίωση της Μαύρης Ηπείρου είναι ευθεία συνέπεια της αποικιοκρατίας, της ληστρικής εκμετάλλευσης των φυσικών της πλούτων, της ανελέητης καταστροφής του περιβάλλοντός της και άλλων τέτοιων αριστερίστικων κουτουράδων, έρχεται η μαντάμ Panaritis να τους διαψεύσει κατηγορηματικά και ο GAP να της δώσει βήμα από την Βουλή.
Και μην ακούσω κανένα να πει, ότι πίσω από αυτή την σημαντική διαπίστωση των Panaritis-Desoto κρύβονται τα συμφέροντα 4 τραπεζών-κολοσσών γιατί θα σας μαλώσω και δεν το θέλω.

Και κάτι τελευταίο, το οποίο αξιολογείστε το όπως εσείς θέτε : ενώ όλα αυτά που διαβάσατε παραπάνω αποτελούν αντικείμενο σε χιλιάδες fora παγκοσμίως, τα ΜΜΕ της ψωροκώσταινας έχουν θάψει το θέμα όσο πιο βαθειά μπορούν. Προσθέστε σ'αυτό και το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα, η κυρία Panaritis εργαζόταν σε μεγάλη εταιρεία real estate.
Σας θυμίζει κάτι;

Manu Chao - Politic Kills

Manu Chao - Politik Kills


Found at bee mp3 search engine

27 σχόλια:

Τσουχτρα είπε...

O Mr GAP , πρόσφατα στην σαν-τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών δέχτηκε ερώτηση για το περιβάλλον και απάντησε ... «Να τελειώνουμε με την Ελλάδα του real estate…...». Τι εννοούσε ?
Αρχές Σεπτέμβρη 2009
κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις Λιβάνη (σιγά την έκπληξη) το πόνημα της Λενιώς με τίτλο ....«Ευημερία δίχως όρια. Δημιουργώντας αγορές ακινήτων με εμπιστοσύνη».
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας "η συγγραφέας παρέχει ένα διαγνωστικό εργαλείο που δεν θεµελιώνεται µόνο στη θεωρία, αλλά είναι σχεδιασµένο για να χρησιµοποιείται και από επαγγελµατίες "...
Ας διαβάσουν το "εγαλείο" όσοι περιμένουν την πράσινη ανάπτυξη, κι αν έρθει αυτή, ας μου σφυρίξουν κλέφτικα !

Τις καλημέρες μου !

aKanonisti είπε...

Ζημιά!!!!
Μου γκρέμισες το σοσιαλιστικό όνειρο!!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


Υ.Γ.Σιγά μην δεν έκανες πολιτική ανάρτηση προεκλογικά...
Ρε... εγώ σε έχω γεννήσει....
και απλά περίμενα....πόσο θα κρατούσες....
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Green_revenger είπε...

απαίσιο ασπόνδυλο,
θα μιλούσα και για το βιβλίο της, αλλά τυγχάνει να την ξέρω καλά την μαντάμ από την ενασχόλησή μου με το SGP (σύστημα γενικευμένων τιμολογιακών προτιμήσεων) του GATT, στα πλαίσια του οποίου (πάλι η μαντάμ) μας τραγουδούσε πως οι υπο-ανάπτυξη χώρες (sic) δεν χρειάζονται να βοηθηθούν στις υποδομές τους, αρκεί να τους εισάγουμε τα προιόντα με μηδενικούς δασμούς!!!

τίτσερ,
το είχα ετοιμάσει καιρό αυτό το κείμενο, απλά έτυχε χθες να αναφερθεί στην μαντάμ ο Μουλόπουλος και να το επισπεύσω.
δεν θα υπάρξει άλλο

g r

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Mind the GAP!
Σε όλα τα τρένα το γράφει...

wilma είπε...

Πω πω πολύ διάβασμα έριξα για την Κα Panaritis. Παρατήρησα ότι ένα κολληματάκι με το θέμα του "κτηματολογίου" το έχει. (εκτός κι αν έπεσα σε όλα τα σχετικά άρθρα από σύμπτωση). Να της πούμε "Μεγειά" για το Υπουργείο ΟΙκονομικών ?

Green_revenger είπε...

να της το πούμε
και ζωή σε μας
g r

Ελένη Μπέη είπε...

Καλησπέρες!
Για μένα, είναι πιο απλά τα πράγματα. Ας μου συγχωρεθεί ο κυνισμός αλλά οι σκοπεύοντες να ψηφίσουν τον GAP και το κόμμα του έχουν ένα τεράστιο gap στο μυαλό. Και δυστυχώς αυτοί θα κρίνουν τις τύχες της χώρας για μια ακόμη φορά.

aKanonisti είπε...

Επικίνδυνη άποψη αυτή Νερένια...
οδηγεί σε αριστοκρατικό πολίτευμα...

:-(((

Ελένη Μπέη είπε...

Όχι πιο επικίνδυνη από την προοπτική που ακόμα μια φορά ανοίγεται μπροστά μας.

aKanonisti είπε...

Πολύ πιο επικίνδυνη.....
γιατι στην τελική... μπροστά μας έχουμε απλό καπιταλισμό....
ο οποίος θεωρητικά ανατρέπεται με νόμιμη διαδικασία....

Η αριστοκρατία.. ανατράπηκε μόνο με πολύ αίμα και επανάσταση....

:-(((

Ελένη Μπέη είπε...

Αν με ήξερες, ούτε καν θα σου περνούσε από το μυαλό να μου πεις αυτό που λες.
Μακριά από μένα η αριστοκρατία - είμαι αφόρητα λαϊκάντζα, όπως ίσως η Τσούχτρα και ο green μπορούν να σε διαβεβαιώσουν.
Αλλά δεν είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις το 80% του ελληνικού πληθυσμού να παλινδρομεί από τη Σκύλα στη Χάρυβδη; Τι καλό μας έχει κομίσει η παλινδρόμηση αυτή; Καπιτάλες είναι και το 80% του ελληνικού πληθυσμού; Η γιαγιά με την πενιχρή σύνταξη, ο αγρότης (όχι ο τσιφλικάς), ο υπάλληλος που αύριο δεν ξέρει αν θα βρει ανοιχτή την πόρτα στη δουλειά του, οι πυρόπληκτοι, ... , ..., και πάει λέγοντας που θα πάνε ως την κάλπη να ψηφίσουν το Μανολιό που ντύθηκε αλλιώς; Τι πρέπει να συμβεί για να δουν την ουσιαστική ομόνοια που έχουν τα δυο μεγάλα κόμματα;

Green_revenger είπε...

παιδιά το θέμα δεν είναι η αναβίωση ή όχι της αριστοκρατίας.
έχετε και οι δύο δίκιο.
το θέμα είναι να καταλάβουν επιτέλους οι κρετίνοι ποιο ακριβώς είναι το μέλλον που μας προδιαγράφουν.
άλλωστε, κατά τη ταπεινή μου άποψη, το πολίτευμα της αριστοκρατίας ισχύει ακόμα και σήμερα.
με τη μόνη διαφορά πως έχει αλλάξει όνομα και φυσικά εννοιολογία.
g r

aKanonisti είπε...

Μάλλον μπερδεύεσαι...
Αλλο είναι να πιστεύεις στον καπιταλισμό...και άλλο να είσαι καπιτάλας...ή το κεφάλαιο...

Δεν με αφορά καθόλου αν είσαι λαικάντζα όπως δηλώνεις.. ή η κυρία με τις καμέλιες...

Εμένα με χαλάει η απαξίωση της ψήφου ενός ατόμου που διαφωνεί μαζί σου..ή και μαζί μου....
Ολοι έχουμε δικαίωμα να έχουμε προσωπική άποψη..και να την στηρίζουμε ακόμα και με το αίμα μας..

Οσο αφορά το τελευταίο ερώτημα που θέτεις.. το οποίο είναι και το μόνο ουσιαστικό...εγώ πιστεύω.. πως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνομιλήσουμε με την κοινωνία και με τον απλό κόσμο....και να του εξηγήσουμε με επιχειρήματα γιατί η δική μας άποψη είναι πιο συμφέρουσα...

Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να τον σεβαστούμε...και η τοποθέτηση σου... λυπάμαι.. αλλά δεν δείχνει κανέναν σεβασμό...

aKanonisti είπε...

Οκ green....
συμβιβασμός!!!....
το θέμα βέβαια είναι..να μπορέσεις να εξηγήσεις τις απόψεις σου...
μετά από το ξύλο που θα πέσει...
αν αποκαλέσεις κάποιον κρετίνο...
(γιατί εγώ στο δηλώνω.. αμα με έλεγες έτσι..στα σοβαρά...θα σε εκανα γκάιντα στο ξύλο.... δημοκρατικά πάντα...ε?)


Υ.Γ. Στη φύση πάντα κυριαρχούν οι "άριστοι"... το θέμα είναι ότι δεν ορίζονται με ανθρώπινους κανόνες... ή συμφέροντα....

Green_revenger είπε...

τίτσερ,
για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα : την άποψή μου την ξέρεις καιρό τώρα. θεωρώ τον ελληνικό λαό (μηδενός εξαιρουμένου) ηλίθιους. και η άποψη αυτή δεν αφορά παρά μονάχα τους νεοέλληνες. Οι φωτεινές εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω ελαφρυντικά. γιατί να πιστεύει κάποιος ανιστόρητος πως ο GAP ή ο μπουλούκος θα μας φέρουν καλύτερες μέρες το κατανοώ. αλλά να βλέπεις υποτίθεται μορφωμένους και ψαγμένους να ζορίζονται να πεισθούν για καλύτερες μέρες μ'αυτά τα κόμματα, ε, σόρρυ κι όλας αλλά αν δεν είναι ηλιθιότητα, ψάξε να μου βρεις άλλο επιθετικό προσδιορισμό και θα προσχωρήσω πάραυτα.
g r

aKanonisti είπε...

Θα σου απαντήσω αντιστρέφοντας την τοποθετηση σου... για να δεις πως στερείται λογικής....

Αν είναι ηλίθιο το 80% του ελληνικού λαού... το άλλο 20% είναι έξυπνο???

Ελένη Μπέη είπε...

Κοίταξε, ακανόνιστη,
εγώ δεν είχα καμιά διάθεση επιθετικότητας...
συνεχίζεις να βάζεις στο στόμα μου πράγματα που εγώ αλλιώς τα εννοούσα κι εσύ αλλιώς τα εξάλαβες. Ενδεχομένως να φταίω εγώ γι' αυτό, καθώς αυτό που εξέφρασα όντως περιείχε μια ισχυρή δόση ειρωνείας. Απαξίωση όμως όχι. Ωστόσο ο σεβασμός εμπνέεται κι όπως εγώ εσένα δε σου τον εμπνέω με τον τρόπο που εκφράστηκα, έτσι κι εμένα δε μου τον εμπνέει το 80% του ελληνικού πληθυσμού που ψηφίζει όπως ψηφίζει. Φυσικά και κατανοώ τους λόγους, φυσικά κι από τη μεριά μου προσπαθώ όσο δύναμαι να το αλλάξω αυτό, αλλά δεν παύει να με απογοητεύει οικτρά και να πυροδοτεί μέσα μου τον αμυντικό μηχανισμό της ειρωνείας. Δεν υποστηρίζω καμία αριστοκρατία, αλλά αν έτσι θέλεις να πιστεύεις, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έχει κάθε άνθρωπος δικαίωμα στην πλάνη. Και όχι, δε θεωρώ τον εαυτό μου έξυπνο, αλλά αν προτιμάς δεν τον θεωρώ και βλάκα. Δε χρησιμοποίησα τη λέξη "κρετίνος", εσύ τη βάζεις στο στόμα μου και ...εντελώς δημοκρατικά επιχειρείς να με κάνεις γκάιντα στο (λεκτικό) ξύλο.

aKanonisti είπε...

Ψιτ... κοπελιά....
Μάθε πρώτα να διαβάζεις όλα τα σχόλια... και να τα καταλαβαίνεις..πριν απαντήσεις..

Δεν συνεχίζω τη συζήτηση...
μαντεύεις γιατί....

Ελένη Μπέη είπε...

Γιατί έχεις ύφος χιλίων καρδιναλίων, να υποθέσω;

Τέλος πάντων. Καταλαβαίνω (εγώ τουλάχιστον) πως ουσιαστικά εμάς δε μας χωρίζει κανένα ανυπέρβλητο gap. Καθόλου απίθανο να είμαστε και συστρατευμένοι λίγο πολύ. Οπότε κι οι δυο σταματάμε την αντιπαράθεση, που δεν έχει καμία απολύτως ουσία.

Καλό βράδυ να 'χεις!

Green_revenger είπε...

Αν είναι ηλίθιο το 80% του ελληνικού λαού... το άλλο 20% είναι έξυπνο???

καθαρή σοφιστεία, μιας και η ηλιθιότητα του λαού μας δεν είναι έμφυτη, αλλά προιόν μακρόχρονης επεξεργασίας.
τέλος, μην εκπλήσεσαι που τα ποσοστά των έξυπνων είναι όντα χαμηλά.
νομοτελειακό είναι αυτό.
εξ από ανέκαθεν
g r

aKanonisti είπε...

Προφέσορ....
εγώ ουδέποτε είπα πως είναι πολλοί οι έξυπνοι....
αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε ανάλογα με την ψήφο τους...
Εγώ πιστεύω πως ακόμα και οι βλάκες... έχουν δικαιώματα...
και λυπάμαι... αλλα θα τα υπερασπιστώ... ότι και να λέτε...
με ότι ύφος έχω...

Αν αρέσκεστε.. να συστρατεύεστε.. σε δήθεν δημοκρατικούς αγώνες.. όταν απαξιώνετε τον Λαό....
έχετε μεγάλο πρόβλημα...
(όχι ύφους, αλλά αυτοαναίρεσης)

Εγώ προτιμώ να προσπαθώ να κάνω διάλογο... γιατί πιστεύω στη σύνθεση... και όχι στην "αυθεντία"...
στο δίκαιο της στρατιάς και όχι του στρατού με το έμβλημα του "απόλυτου" δικαίου....

Τέλος πάντων... συγνώμη που πάλι μίλησα... και προκάλεσα εντάσεις...
Παραδόξως αυτό συμβαίνει... όποτε μιλώ εδώ....οπότε θα το κόψω...

(διαφωνίες και ξύλο μόνο πριβέ, για να μπορέσω να δείρω απερίσπαστη....)

:-))))
Καληνύκτα...

Green_revenger είπε...

οι διαφωνίες, σαν μέσο προόδου μιας κουβέντας, είναι καλές κι'ευκταίες.
οι εντάσεις πάλι δεν χρειάζονται.
ακούμε τις απόψεις, συμφωνούμε ή διαφωνούμε και δεν εμπλουτίζουμε τις δικές μας με φράσεις που μπορεί να προσβάλλουν τους άλλους.
εκτός αν οι άλλοι είναι τόσο παπάρες που τους χρειάζεται.
εδώ όμως τέτοια περίπτωση δεν έπαιξε.
και το ξύλο πριβέ. εδώ συμφωνούμε απόλυτα
:))) καλημέρα

DaisyCrazy είπε...

κρίμα το κορίτσι και φαίνεται τόσο γλυκό... αλλά πάντα ο λύκος μεταμφιέζεται σε αρνί για να κατασπαράξει με την ησυχία του!
τι κατάσταση κι αυτή.
τα μακριά κοντά εγίναν και δυστυχώς θα την φάμε κι αυτή την quiria στη μάπα.

DaisyCrazy είπε...

"θεωρώ τον ελληνικό λαό (μηδενός εξαιρουμένου) ηλίθιους" ...
να θεωρήσω ότι εννοείς και τον εαυτούλη σου ή θεωρείς ότι είσαι γκάλο ή γκερμανο; :PPPPPP

Green_revenger είπε...

όταν εμείς στην ελλάδα λέμε "μηδενός εξαιρουμένου" εννοούμε μηδενός εξαιρουμένου.
άρα.....
μασημένη τροφή θες εσύ;
:p
g r

DaisyCrazy είπε...

καλά ντε! αφού είπαμε είμαι ηλίθια τι θες; :ΡΡΡΡΡΡ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

υγ. πάντως για να πω την αλήθεια μόλις είδα τη φώτο σκέφτηκα "μπα καμιά γκομενίτσα του θα μας έβαλε ο γιωργάκης" μουαχαχαχαχαχαχαχαχα

Green_revenger είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.